#BLOG: Nejlepší doba pro začátek podnikání je teď


„No, jako mám nápad, ale myslím si, že na trhu neprorazím.“ „Tohle řešení jsem ještě nikde neviděl. Ale nemám na to finance. A nikomu to radši neřeknu, ať to neokopíruje.“ Poznáváte se v tom? Přestaňte se bát a odvažte se… vykročit do světa podnikání. Protože není lepší doba pro začátek podnikání než teď. Proč?

  1. Digitální revoluce: Se všemi digitálními technologiemi máte mnoho možností jak podnikat. A s rozvojem sociálních médií, e-commerce platform a online služeb dostanete jednoduše (a někdy i levně) váš produkt k zákazníkovi. Nebo alespoň do povědomí potenciálního zákazníka.
  2. Podpora startupů: Od toho jsme tady my. Nebo lépe řečeno PINE, Plzeňský inovační ekosystém. Inkubátory, akcelerátory a mnoho podpůrných programů a akcí vám pomůže v jakékoliv fázi podnikání. Klidně i v samotných začátcích.
  3. Změny v chování spotřebitelů: Ano, některé „jistoty“ tady budou vždy. Auta, kola, počítače… Jenže v jakém provedení? Spotřebitelské preference se neustále vyvíjejí a zákazníci jsou více otevření inovativním produktům a službám. Sledujte nové trendy, adaptujte se změnám na trhu a snažte se našroubovat váš projekt na přání zákazníků. Kreativita a zřejmá čísla jsou vítány.
  4. Flexibilní pracovní prostředí: Coworking, sdílená kancelář, přestavená ložnice. U nás v TechToweru vyřešíme první dvě možnosti. Nemusíte tak platit plný nájem za kancelář, kterou byste personálně neobsadili. Ušetříte si peníze pro vaše podnikání. A ještě získáte důležité kontakty napříč trhu.
  5. Růstový potenciál: I přes současnou nejistotu na trhu, ekonomické prognózy naznačují, že se podnikatelské možnosti budou nadále rozvíjet. Nezastavujte se, nebojte se a kráčejte za vlastní vizí. Ta vás k samotnému úspěchu dovede.

Jak už jsme nastínili na začátku, důležité je se nebát – vstoupit na trh, podělit se o know-how a vystoupit z davu (nejen při validaci, tedy ověření, vašeho produktu či služby). Další tipy vám prozradí naše projektová manažerka Anina v krátkém videu.

Držíme palce na podnikatelské cestě. Bude to těžké, ale věřte nám, stojí to za to.





Další novinky

Plzeňský startup Pinflow hledá do týmu nadšence z oboru elektro/strojař

Plzeňský startup Pinflow, jenž se zabývá vývojem vysoce účinných baterií, hledá do svého týmu nadějného elektrotechnika a strojaře. Vysokoškolský titul není podmínkou, důležitou...

Narodil se nám nový projekt! Jmenuje se SIT Port podcast!

Rok 2020 je jedna velká výzva! Všichni děláme co nejvíce proto, abychom s vámi zůstali v kontaktu alespoň prostřednictvím technologií. Abychom se vám přiblížili a...

Aplikace Bezpečná Plzeň je ke stažení

Další výzva je u konce. Studenti Ondřej Bohatý a Daniel Zábojník několik měsíců pracovali na aplikaci Bezpečná Plzeň, která má dopomoci zlepšit komfort života v Plzni. Už několik...


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.

© 2019 - 2024 SIT Port